Szexuális étvágy csökkenése

Kedves Doktornő, 25 éves nő vagyok. Párommal 3 éve vagyunk együtt. A kapcsolatunk elején minden nagyon jól ment a szexuális életünkben. Viszont volt egy fél éves problémás időszakunk (családi és anyagi problémák), ami alatt én magamba zárkóztam, nem volt kedvem az együttlétekhez. Azóta van, hogy csak 3 hónap elteltével kerül sor együttlétre, persze akkor minden nagyon jó, teljes az összhang. Nagyon szeretjük egymást, de sajnos sokszor mondok Neki nemet.

Nem egyszerű most nekem ezt a levelet megírni, viszont nem tudom kihez fordulhatnék a problémámmal. Másfél éve töröm magam, hogy rájöjjek az okára, hogy miért nem, és a Párom is ezzel “zaklat”. A hangulatunkra nagyon rányomja a bélyegét. Próbáltunk együtt rájönni, én még többször gondolkodom rajta, de nem tudom mi van velem. Pedig előtte igencsak aktívak voltunk. Igyekszem minden körülményt leírni; én meghíztam, a Kedvesem lefogyott. Még mindig sokat idegeskedünk, de nem hinném, hogy ez okozná a “frigiditásomat”. Remélem tud nekem segíteni! Előre is köszönettel, egy aggódó nő 🙁

A nőknél a csökkent nemi vágy a leggyakoribb panasz a szexuális életükben. A leírás alapján úgy tűnik, hogy Önnél is ez a diagnózis állapítható meg. Okai általában összetettek, lehetnek biológiai (akár hormonális), lelki és párkapcsolati jellegűek is. Az érzelmi bizonytalanság, az intimitás hiánya, a bizalom zavara tipikusan okoznak ilyen problémát, de az elmondottak alapján Önöknél nem ez a helyzet. A fogamzásgátló tabletták is gyanúba vehetők, és sajnos, a párkapcsolat tartós, kiegyensúlyozott volta (bár az intimitást növeli) a szenvedélyt csökkentheti. A meghízásból adódó testképzavar a nőknél sokszor visszafogja a vágyat. Ezek alapján egy kivizsgálás lenne célszerű, és a szexuál-medicinában jártas terapeuta segíthet.

 

IDE KATTINTVA VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Bejelentkezési telefonszám: +36 30 509 9677(munkanapokon 9:00-19:00 óra között)

 

Írjon hozzászólást