Szexuál-medicina

Szexuális és párkapcsolati problémák

Sokan hiszik úgy, a „szexhez (szexológia) mindenki ért”. Még a kezelések is általában két jellemző megközelítést mutatnak a szexuális problémákra: rögtön gyógyszert adnak a szexuális zavarokra, vagy alapos lelki feltárás alá vetik a pácienst. Pedig egyik út sem igazán hatékony. A szex a legérzékenyebb jelenség, ahol a test és a lélek együttes harmóniája alapvető, ennek kicsiny sérüléseként, mint a jéghegy csúcsa megjelenhet a szexuális zavar – pl. erekciós problémák. Ezért a komplex megközelítés bázisaként született meg az új tudomány, a szexuál-medicina. Jelenleg a világon mindössze néhány száz szakember rendelkezik ezzel a nemzetközi jogosítvánnyal – FECSM. A szakma hitvallása a komplex megközelítés (testi, lelki és párkapcsolati tényezők feltárása) és a specifikus, egyénre szabott terápia biztosítása. Fontosabb problémakörök:

Nők Férfiak
Szexuális vágy csökkenése, hiánya Merevedési zavar
Orgazmus-zavarok Korai magömlés, nehezített magömlés
Fájdalmas szex, vaginizmus Szexuális függőség
Életszakaszok és szex Gyógyszerek és szex

 

Családtervezés, gyermekvállalás: A családtervezési modell egy olyan összetett módszert takar, amely a tervezett, tudatosan vállalt terhesség előtt alkalmazva csökkenti (közel 50%-kal) a veleszületett rendellenességek és a koraszülés kockázatát. Egyben az anya boldog, kiegyensúlyozott lelki állapotát is biztosítja, mind a terhesség, mind a szülés utáni időszakban. Ez pedig a legfontosabb tényezője a gyermek egészséges testi és lelki fejlődésének is.

Női szerepek, nőiesség: A nemi szerepek korunk divatjában összemosódnak, ami nem tesz jót a kapcsolatoknak, de a lelki harmóniának sem. Sok nő marad egyedül annak ellenére, hogy szakmailag sikeres; már nem is talál párt, vagy nem tudja megtartani a párkapcsolatot. Ez utóbbi ugyan két ember együttműködésén múlik, de az érzelmi alapok hagyományosan a nők kezében vannak. A nőiesség fejlesztése, megélése fontos kiindulópont a lelki és a szexuális egészség szempontjából is – záloga a sikeres párkapcsolatnak.

 

IDE KATTINTVA VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Bejelentkezési telefonszám: +36 30 509 9677(munkanapokon 9:00-19:00 óra között)